måndag, maj 12, 2014

Solviken - Annika Estassy

Bild och baksidetext från Boktipset.se
Mitt i reklamhögen på Marie Lindsjös hallmatta i Solna ligger ett vadderat kuvert och väntar. Samtidigt sitter Niklas och Gabriel över varsin fredagsöl och reflekterar över livet, såsom det blev.
Inte långt därifrån, i en ljus och fräsch lägenhet i Stockholms innerstad, försöker Ylva stå ut med att det blivit vår och att Niklas inte bor med henne och dottern längre.

När Marie öppnar det vadderade kuvertet upptäcker hon att ödet, eller om det är faster Greta, har pekat ut en riktning åt henne; Solviken, ett färgglatt renoveringsobjekt i Roslagens skärgård. Marie, som känner hur fyrtioårskrisen närmar sig med raska steg, vet att hon inte har någonting att förlora, och kastar sig ut i det okända.
Det blir en omtumlande yttre och inre resa, inte bara för henne utan även för Niklas, Ylva och Gabriel som hon råkar på vägen och vars öden sammanflätas med hennes.

Solviken är en varm relationsroman om längtan efter kärlek och bekräftelse och om att våga för att vinna.

Uppläsare: Kerstin Andersson

Mitt betyg:
 Det här är en bok som växer för varje sida du läser (eller i mitt fall för varje minut av uppläsning) en relationsroman som innehåller mycket av allt men främst bra karaktärer som man känner för/med. Jag är redan sugen på att ge mig i kast med Annika Estassys nya bok som handlar om en av bikaraktärerna från denna bok.

Annika Estassy bloggar

Inga kommentarer :