söndag, april 08, 2007

En annorlunda påsk

Vår lilla solstråle har längtat till påsken i flera veckor redan och pratat om påskgodis och att påskharen skulle komma och hämta hennes nappar. Långfredagen var lyckat Saga var på kalas hos en dagiskompis och hade jättekul, att lägga iordning napparna var roligt även om hon försökte gömma favvo nappen sen var det lite svårt att somna och hon grät en heldel och berättade att hon inte var en stor tjej utan en liten tjej, dessutom var hon så spänd på påskharen att hon ville gå upp och kolla napparna var femte minut. Jag lyckades få henne att förstå att påskharen väntade med att komma till vi alla sov. Och tillsist somnade även prinsessan.
När hon vaknade påskaftons morgon gjorde hon snabbt en koll och gissa om hon blev förvånad när påskharen varit här och hämtat napparna till och med den röda älskade gömda nappen. Hon missade till och med att påskharen lämnat ett paket där napparna låg vid första titten men sen upptäcktes det.
I paketet fanns en Törnrosa Barbie som snabbt blev en favorit, eftersom fröken bestämt sig för att vakna redan kl 6 så somnade vi sedan om en stund och nästa gång vi vaknade var det inte så roligt längre, då kräktes nämligen Saga och vi såg påskfirandet flyga sin kos, vem känner för påskmat och godis i magsjukans värld? Hon kräktes som tur var bara två gånger och lyckades få i sig liiiite mat så vi fick ha vår middag även om liten var besviken då hon inte fick äta sill. Så när hon blir frisk igen så ska hon få både påskgodis och sill.
Hennes mage gjorde uppror igen natten till idag med två kräkningar men nu har hon varit kräkfri i 10 timmar så jag håller tummarna för att det är på väg bort och att vi vuxna slipper.
Så här i efterhand känns det iaf skönt att vi inte åkte till Nyk. över helgen så slapp vi iaf riskera att smitta halva släkten.

När det gäller napparna så frågade hon inte ens efter dom när det var sovdags igår utan hon har helt accepterat att påskharen tagit dom och inte kommer tillbaka med dom förrens hon blir bebis igen.

Nu kommer lite foton från påsken här hemma:

Saga och jag leker påskkärringar

Saga hittade kajalpennan och fortsatte rita prickar i ansiktet

Napparna förbereds inför lämnandet till påskharen

Målar ägg

Vårat påskbord

1 kommentar :

Anonym sa...

Gulliga påskkärringar!! =)
Åh vad hungrig jag blir av att titta po erat påskbord ;P.
Vad söt hon e Saga. Och så bra att hon inte saknar napparna. Hoppas det håller i sig & att hon e frisk igen!

Kramiz