torsdag, mars 22, 2012

Hur kunde hon - Dana Fowley

Bild och baksidetext kommer från boktipset.se

Den 5-åriga flickan Dana och hennes syster Heather hamnar i händerna på Skottlands värsta pedofilring genom tiderna. Det är deras biologiska mamma och styvpappa som introducerar dem och de blir gång på gång våldtagna, slagna och utsatta för extrema övergepp och våld av ett flertal pedofiler. I vuxen ålder bestämmer sig Dana, med stöd av sin make, för att berätta vad som hänt henne och försöka sätta dit förövarna. Det slutar med att många av gärningsmännen, inklusive modern som inte bara möjliggjort övergreppen utan dessutom aktivt deltagit i dem, blir dömda och får avtjäna långa fängelsestraff. Det här är berättelsen om en ung kvinnas kamp att försöka komma tillbaka till ett normalt liv efter år av övergrepp från såväl familjemedlemmar som främlingar, men också från modern som borde varit den som skyddade henne mest.
I februari ställs ytterligare två män inför rätta för de övergrepp som Dana utsatts för. Man förutspår att även de kommer att tilldömas långa fängelsestraff.


Dana Fowley är idag 27 år gammal och arbetar fortfarande med att komma över det som hänt henne och med att bekämpa pedofili. Hennes man startade för några år sedan Society against Pedophilia som arbetar med att upplysa allmänheten om pedofiler och pedofili. Hon säger att hon fortfarande älskar modern trots det hon utsatt Dana för: "I do hate her for what she's done, but I still love her, just because she's my mum".

Betyg:
Det är svårt att sätta ett betyg på en så hemsk bok när vi talar om vad Dana och hennes syster fått utstå under hela sin uppväxt jag har mått dåligt många gånger när jag läst boken, man blir arg väldigt arg på alla inblandade, man vill trösta det gråtande utsatta barnet, rädda det. 

Inga kommentarer :