söndag, maj 27, 2012

Hungerspelen - Suzanne Collins

Bild och baksidetext från boktipset.se
Olympiska spelen möter Flugornas herre i en nära, trovärdig och stark skildring inifrån

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!    Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...
Suzanne Collins har skrivit en gastkramande framtidsroman om liv och död. men det är lika mycket en roman om vår tids television - som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak - tittarsiffror.

Betyg:
 Ja vad ska man säga om denna bok, den är perfekt upplagd, spänning drama intriger jag har sträckläst boken och är redan säker på att jag när jag läst ut bok tre kommer känna en stark separationsångest för att släppa taget om Katniss och dom andra. Jag är fast och rekommenderar boken till alla.

Inga kommentarer :