söndag, mars 10, 2013

Magikerna - Lev Grossman

Bild och baksidetext kommer från Boktipset.se
Quentin Coldwater är begåvad men olycklig. Han går sista året på high school och är ett geni. Han är hemligt besatt av en serie fantasyromaner han läste som liten, om fem barn och deras äventyr i ett magiskt land som heter Fillory. Jämfört med det känns allting i hans riktiga liv grått och färglöst.

Allting förändras när Quentin oväntat blir antagen till Brakebills, ett väldigt hemligt och väldigt exklusivt college i norra delen av staten New York. Väl där genomgår han en grundlig och tuff utbildning i hur man praktiserar modern trollkonst. Han upptäcker även alla andra saker som människor lär sig på college: vänskap, kärlek, sex, sprit och tristess. Men någonting saknas fortfarande. Magin skänker honom ingen lycka. Magin skickar inte iväg honom på några äventyr. Men efter examen gör Quentin och hans vänner en fantastisk upptäckt: Fillory finns på riktigt och nu börjar en fantastisk resa som kanske kan stilla Quentins längtan efter äventyr. Men resan tar snart en oroväckande vändning. Den idylliska bilden krossas och Quentin dras snart in i en värld som är mörkare och farligare än han kunnat ana ...

Magikerna är den första delen i en trilogi om det magiska landet Fillory. När den släpptes i USA gick den rakt in på New York Times bästsäljarlista. Fox har köpt TV-rättigheterna.

"En vuxen Harry Potter som är väldigt uppfriskande, väldigt rolig och väldigt tragisk."
- Sveriges Radio P4 Jönköping

"Rolig, spännande och sorglig. Magikerna är en av årets bästa fantasyromaner."
- The San Francisco Chronicle

"Sprudlande och uppfinningsrik, uppfriskande och fängslande. Magikerna är en fantastisk saga."
- The Washington Post

"Denna gripande roman vänder upp och ner på samtida och klassiska fantasykonventioner och berättar en mörk och listig historia om fantasins makt."
- The New Yorker

Mitt betyg:
 Åh vilken underbar bok, jag gillade verkligen hela historien och ser verkligen fram emot fortsättningarna. Boken är spännande och för oss som älskar Harry Potter böckerna är det härligt att få nya magiker att följa.

Inga kommentarer :