måndag, juli 09, 2012

Eld - Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Bild och baksidetext från Boktipset.se
De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.

Eld är andra delen i Engelsforstrilogin.
Den första boken, Cirkeln, blev en stor succe bland både kritiker och läsare i Sverige. Boken gick som första ungdomsbok någonsin in på DN:s kritikerlista.
"Jag blev fullständigt fucking knockad." Jonas Thente, Dagens Nyheter

Cirkeln nominerades till Augustpriset med motiveringen: "Över det nedmonterade brukssamhällets helvetesgap för tonårshäxorna en motvillig kamp mot ondskan. Med hatkärlek till bysamhället, lojalitet med huvudpersonerna och stor lust för genren skapar författarna en egen mytologi ur ett myller av referenser."

Mitt betyg:
En väldigt stark fyra blir det jag har "läst" boken som ljudbok och uppläsare är Julia Dufvenius (en riktigt bra uppläsare enligt mig). Historien om Engelsfors häxor blir bara mer och mer spännande och jag väntar redan på nästa del, man vet liksom aldrig vilka som är dom onda och vilka som bara är marionetter i demonernas spel. Mycket spänning och jag var som besatt av att lyssna mer och mer tills jag hört hela boken. Läs eller lyssna på Eld men läs/lyssna på Cirkeln först.

Inga kommentarer :