måndag, juli 09, 2012

När ingen annan ser - Duncan Fairhurst

Bild och baksidetext från Boktipset.se
"Min far har stulit första halvan av mitt liv", tänkte jag. "Men den andra halvan tillhör mig."

Det här är en gripande sann berättelse om en ung pojke som blev oerhört sviken av den person han älskade allra mest - sin far. Från fyra års ålder bar Duncan Fairhurst på en fruktansvärd hemlighet. Uppfostrad i ett hem där sjuka ritualer var en del av vardagen, blev Duncan manipulerad, retad och sexuellt utnyttjad av sin egen far. I ett desperat försök att slippa undan sin pappas förtryck försökte han vid fjorton års ålder ta sitt eget liv. Till slut flydde han in i en kriminell värld fylld av alkohol och droger. När Duncan för tre år sedan såg sin far hand i hand med en liten pojke, bestämde han sig. Det handlade inte längre bara om honom, andra tvingades uthärda samma sak. Den 16 augusti 2004 anmälde Duncan sin far för sexuellt utnyttjande av barn. Det här är hans berättelse.
Trots en förlorad barndom lever Duncan Fairhurst i dag ett harmoniskt liv. Han är lyckligt gift och har flyttat tillbaka till London efter en period som engelsklärare i Hiroshima i Japan. Han har valt att träda fram för att ge andra utsatta mod och självförtroende samt för att väcka uppmärksamhet kring sexuella övergrepp mot barn.

Mitt betyg:
Det är alltid svårt att betygsätta verklighetsskildringar särskilt när det handlar om barn som far illa därav blir betyget en trea, boken är viktig för att uppmärksamma att övergreppen begås, den är bra skriven och man lider verkligen med den lilla Duncan ett plus att han även beskriver sin svåra tid som ung vuxen med drogproblem. Läsvärd men jobbig att läsa.

Inga kommentarer :