onsdag, juli 04, 2012

Lyckostigen - Anna Fredriksson

Bild och baksidetext kommer från Boktipset.se

Johanna bor på Lyckostigen. Men så särskilt lycklig är hon inte. Som ensamstående mamma till två tonårsdöttrar kämpar hon för att få ekonomin att gå ihop och kan inte låta bli att känna sig avundsjuk på exmaken Calle som har startat ett nytt liv.

Calle har lämnat småstaden för Stockholm. Han har gjort karriär och gift om sig med den välutbildade Fanny. Men hur han än försöker känns det inte riktigt som om han passar in i sin nya miljö.

Fanny får ständigt försvara sitt val av make inför sina vänner. De anser att hon och Calle inte passar ihop. Hon blir allt mer osäker. Har de rätt i sin omtanke, borde hon lämna honom? Eller är de bara avundsjuka?

När Johanna vinner en storvinst på lotto förändras livet för dem alla. På impuls köper hon en exklusiv vindsvåning i samma fastighet som Calle och Fanny bor i. Nu är det Calles tur att ta mer ansvar för barnen. Hennes beslut rubbar allas tillvaro i grunden. De tre tvingas se på sig själva och varandra med helt nya ögon.

Lyckostigen är Anna Fredrikssons andra roman - en samtida klasskildring om familjerelationer och kärlek, och om tre individer med varsitt själsligt utanförskap.

Betyg:
 En stark fyra för denna underbara bok, jag älskar personlighetsskildringarna och miljöbeskrivningarna precis som jag gjorde i Sommarhuset . Mycket tänkvärd bok som beskriver många av de problem som finns i dagens samhälle när man ska vara lycklig och framgångsrik. Hemligheter och skam blandas med hopp och förväntan. En perfekt bok att läsa i hängmattan. Läs!

Inga kommentarer :