onsdag, november 07, 2012

En flicka som kallas Alice - Kristin Hannah

Bild och baksidetext från Boktipset.se
 I den lilla staden Rain Valley händer sällan något, men en dag dyker en liten flicka upp från de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, omöjlig att få kontakt med. Trots sökning i alla polisregister över försvunna barn lyckas man inte fastställa flickans identitet.
       Julia Cates var till helt nyligen en framstående barnpsykiater i Los Angeles, men en skandal förstörde hennes karriär. När hon får ett desperat telefonsamtal från sin syster, polischef i hemstaden uppe i nordvästra USA, tar hon chansen att komma bort ett tag. Rykten sprids snart om ?vargflickan? och doktorn som tagit sig an henne och återigen ifrågasätts Julias kompetens. Men för Julia är ingenting viktigare än den lilla flickan, som hon kallar Alice, och som sakta börjar återvända till livet. Då uppträder plötsligt en man som säger sig vara far till barnet, en man som avtjänat straff för mord på sin hustru och dotter?

Mitt betyg:
 För ungefär två år sen knockade den här boken mig helt och hållet och då gav jag den en 5a men det var som ljudbok och jag minns hur mycket jag grät det var floder med tårar som rann när jag lyssnade. Nu ville jag läsa den som "riktig" bok och den där första gången upptäckten och undran om vad som ska hända uteblev eftersom jag minns boken så väl det drar ner betyget till en stark fyra men det är helt klart min favoritbok av Kristin Hannah...

Inga kommentarer :