onsdag, februari 13, 2013

Smaken - Muriel Barbery

Bild och baksidetext kommer från Boktipset.se
"En bortglömd smak som ligger förborgad någonstans i mitt innersta ... Jag söker utan att finna."

I hjärtat av Paris, i samma flotta fastighet där Igelkottens elegans utspelar sig, ligger världens främste gastronomikritiker för döden. Pierre Arthens vördad av vissa, avskydd av många har i åratal tyranniserat världens mest högaktade köksmästare och fällt domar över deras skapelser, styrt över deras öden med ett penndrag, godtyckligt byggt upp och ödelagt deras anseenden. Men nu, under dessa sista timmar, söker han desperat efter en speciell smak, det där sublima han en gång upplevt och aldrig glömt. Smaken framför alla andra.

Muriel Barbery är fransyska född 1969 i Casablanca, Marocko. Hon är författare och filosofilärare. Hon skrev boksuccn Igelkottens elegans och är numera författare på heltid. För närvarande arbetar hon med sin tredje roman.

Mitt betyg:
Blev besviken på denna bok, kanske hade jag för höga förväntningar efter att ha läst Igelkottens elegans som jag genast föll för, kanske är det mitt icke existerande matintresse som är problemet jag kan inte se tjusningen i mat på det sätt det beskrivs i boken. Hur som helst så passade boken inte mig men jag gillar trots det sättet som Muriel skriver på så jag kommer ge hennes kommande böcker en chans dom med.

Inga kommentarer :