lördag, november 16, 2013

Sophies resa - Sally Collings

Bild och baksidetext från Boktipset.se

Sophies resa berättar om ett barns återhämtningsförmåga,
om valet mellan liv och död och om en styrka som har makt över lidandet. Sophie Delezio har ett budskap om hopp till oss alla. Detta är hennes historia. Tio dagar före jul, den 15 december, ligger barnen på ett dagis i en av Sydneys förorter och sover middag, och väntar på att tomten
ska komma. Allt är lugnt och fridfullt, tills en bil kolliderar med byggnaden, och kör rakt in i salen där barnen sover. Motorn rusar mer och mer, och snart står rummet i lågor.
Otroligt nog dog inget av barnen i olyckan, men Sophie Delezio har dagen inristad i sitt skinn. Hon fick tredje gradens brännskador på 85 % av kroppen i branden. Hon förlorade båda fötterna, några av fingrarna och höger öra. Hennes överlevnad var ett mirakel för många. Två år senare händer det otänkbara:
Sophie blir påkörd av en bil, skadas mycket svårt och svävar återigen mellan liv och död. Mot alla odds överlever hon även detta.
Sophies resa följer denna anmärkningsvärda lilla flicka. Den är berättad av hennes familj och vänner, sjukhuspersonal och andra människor som stöttat Sophie i hennes kamp.

Mitt betyg:
 Det hade kunnat vara en så bra och spännande bok om en liten flickas kamp mot skadorna hon fick vid sina två helt skilda olyckor men jag gillade inte sättet boken var skriven på att det var intervjuer med läkare, vänner och folk runt omkring Sophie och uppdelat i olika stycken gjorde att det blev rörig och man fick inget flyt i läsningen tyvärr för som jag skrev Sophies historia i sig är sorglig men spännande.

Författarens hemsida

Inga kommentarer :