söndag, november 10, 2013

Beautiful Creatures; Mörka drömmar, livsfarlig kärlek - Kami Garcia

Bild och baksidetext från Boktipset.se

En förbannelse, ett val, två öden ? När sextonårige Ethan möter den nya mystiska tjejen Lena, inflyttad till det lilla sydstatssamhället Gatlin, slår det gnistor. Hennes gröna ögon, mörka hår och gåtfulla personlighet fascinerar Ethan. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna.
När Lena fyller sexton år kommer hon att förändras. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i henne. Hennes krafter håller på att vakna, och hennes kärlek till Ethan kan inte få fortsätta ? Men Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tänker inte ge upp.

En mörk och romantisk kärlekssaga! En skrämmande värld av magi - och två huvudpersoner som gör allt för varandra. Beautiful Creatures är första delen i en serie. Beautiful Creatures lanseras också som film under våren 2013 med Jeremy Irons, Emma Thompson och Viola Davis i rollerna. Boken är en stor internationell succé och såld till 35 länder.

 Mitt betyg:
Det tog tid att läsa boken men inte för att den på något sätt var dålig utan för att jag varit inne i en period då jag inte orkat läsa inte ens för att rensa mina tankar så fort jag börjat läsa har jag somnat. Jag tycker boken var bra skriven och intressant det var många oförutsägbara händelser som gjorde att man ville veta mer gissar att jag kommer låna även dom andra böckerna och läsa dom. Nu vill jag ju veta hur det kommer gå i framtiden för Lena och Ethan.

Inga kommentarer :