söndag, september 29, 2013

Pixis bok - Mårten Melin

Bild och baksidetext  från boktipset.se
Pixi och hennes föräldrar har dött i en bilolycka. De hamnar i himlen där allt är fridfullt och vackert. Men plötsligt sugs hon bort från himlalivet. Hennes morbror Ola, som är läkare, har återupplivat henne. Hennes skadade ansikte har återställts och blivit väldigt vackert. Men det är inte allt som är annorlunda: Den nya Pixi är superstark, okänslig för kyla, och har långt till känslorna.
Hon kommer till Skogsbingelskolan där hon får gå på nattlektionerna med skolans vampyr Adam och Jenny, spöket som bestämt sig för att stanna kvar på jorden. Att skolan inte är som alla andra, förstår Pixi snart, och oförklarliga saker börjar hända.
Tidsresor, övernaturliga inslag, humor, allvar, sorg och svärta. Mårten Melin har läsaren i sin hand och det är omöjligt att sluta läsa.
Tredje och avslutande delen om Skogsbingelskolan.

Mitt betyg:
 Dottern kom med boken till mig och bad mig läsa den hon tyckte den var superbra och ville veta vad jag tyckte. Tyvärr är det tredje och sista delen, jag hade gärna läst dom i kronologisk ordning men boken är bra den är skriven på ett ungdomligt sätt och lite av Twillight serien fast för en yngre målgrupp så "bestarna" är inte fullt så skrämmande  och erotiska som i den serien ;) .

Inga kommentarer :