onsdag, september 11, 2013

Den gåtfulle fotografen - Douglas Kennedy

Bild och baksidetext från boktipset.se
Den här boken är verkligen något alldeles extra, en given bestseller. NEWSWEEK Ben Bradford lever upp till den amerikanska drömmen. Han är förmögen delägare i en advokatfirma på Wall Street och bor med fru och två barn i ett stort hus i en fashionabel förort. Men bakom fasaderna är det spänt. Ben vantrivs med sin borgerliga tillvaro och drömmer om att ge sig ut på äventyr och försörja sig som fotograf. Hans fru är otrogen och vill skiljas.
Så tar Ben kontakt med hustruns älskare ett möte som får ödesdigra konsekvenser. Han dras in i ett nät av lögner, bedrägerier och förställning och ger sig av, flyr från sitt förflutna. Den gåtfulle fotografen är en andlöst spännande samtidsskildring av storstadsliv och småstadstillvaro och en psykologiskt trovärdig berättelse om en man på flykt.
Douglas Kennedy, född i New York 1955, är numera
bosatt i London. Den gåtfulle fotografen, som är den första av hans böcker som översatts till svenska, har inneburit hans internationella genombrott.

Mitt betyg:
Det var en bok som var knepig att komma in i jag fick inte riktigt grepp om huvudpersonerna och det var rörigt vart efter jag kom in i boken ökade mitt intresse men det lyfte aldrig helt utan det blir en trea.

Inga kommentarer :