fredag, december 20, 2013

Den perfekte mannen - Sheila 0´Flanagan

Bild och baksidetext från boktipset.se

Sheila O´Flanagan tillhör de absolut mest framgångsrika författarna i sin genre! Hon har skrivit ett antal bästsäljare, varav de flesta kommit direkt i pocket på svenska. Försäljningen i pocket ligger kring imponerande 70 000 ex med höga placeringar på topplistorna.
Sheila O´Flanagan är från Irland, liksom vissa av de andra populära författarna som skriver för främst kvinnor, som Marian Keyes och Maeve Binchy.Hon är en riktig megastjärna; hennes tre senaste romaner har sålt över 1 miljon exemplar i engelsk utgåva och varje gång ligger hon lite längre på topplistorna. Hon blev tilldelad det prestigefyllda priset Irish Tatler Literary Woman of the Year 2003, och våren 2010 nominerades hon tillsammans med Joseph O´Connor till Irish Book of the Decade!

Om boken:
KARIBIEN. Varma, tropiska dagar. Heta, loja nätter. En lyxkryssare av högsta klass. Tillsammans måste det vara den perfekta ramen för en romantisk semester. Men för systrarna Britt och Mia innebär resan något helt annat.
BRITT är inbjuden som föreläsare. Hon har skrivit årets bästsäljare, romanen Den perfekte mannen och anses vara en specialist på ämnet romantik och kärlek. Men kärlek är det sista hon tänker på efter ett kortvarigt äktenskap som slutade i katastrof. MIA är förälskad i sin före detta pojkvän, sin dotters pappa, i hemlighet och lägger knappast märke till andra män, hur perfekta de än är. Hon är med som sin systers assistent.
De båda systrarna är olika som natt och dag, och närheten ombord riskerar att driva dem isär för alltid.
Ombord finns också Leo Tyler, en mystisk man med ett besvärligt förflutet och den charmige kryssningschefen Steve Shaw.
Medan resan fortsätter knyts nya band av vänskap och kanske av kärlek, trots att ingen av dem tänkt sig att det är möjligt. 

Mitt betyg:
 En helt okej chick-lit bok det är en del kärlek, en del hjärtsorg, en del envishet och lite syskonbråk på det blandat till en mysig bok. Lättläst och kanske inget jag kommer bära med mig i hjärtat men som sagt helt okej.

Inga kommentarer :