onsdag, januari 15, 2014

Corpus delicti - Elias Palm

Bild och baksidetext från boktipset.se

Mord eller självmord? Dränkning eller drunkningsolycka? Kan man utesluta att en person blivit bragd om livet när kroppen är förruttnad eller illa bränd? Det är frågor som rättsläkaren Ella Andersson dagligen ställs inför.

När Ella var sex år gammal förlorade hon både sin far och sitt föräldrahem i en våldsam eldsvåda. Drygt trettio år senare lägger hon nu ett bud på ett antikt bordsur som är märkligt likt det som stod i det nedbrunna barndomshemmet.

Därmed dras Ella in i en privat undersökning av sitt förflutna, parallellt med de ordinarie dödsfallsutredningarna. Motvilligt tvingas hon inse att det finns kopplingar mellan hennes barndom och ett lik som undersöks på den rättsmedicinska avdelningen. Kopplingar som någon tycks vara mycket angelägen om att hon inte ska se.

Corpus delicti är en smart och gåtfull deckare, skriven av Elias Palm den första svenska deckarförfattaren som själv arbetar som rättsläkare.

Uppläsare: Mattias Linderoth     

Mitt betyg:
 Annorlunda deckare av en för mig ny författare jag gillar sättet han skriver på och hur han beskriver personligheterna hos dom olika karaktärerna alltid kul med deckarserier där man har intressanta huvudpersoner, gillar Ella :) Det var många vändningar i spåren som Ella följer och det är en annan sak jag gillar när man tror sig veta något säkert och så ändras allt på bara en sida och man måste tänka om.

Mer om författaren

Inga kommentarer :