fredag, oktober 10, 2014

Brudskeppet - Jojo Moyes

Bild och baksidetext från Boktipset.se

Året är 1946. Tusentals kvinnor krigsbrudar korsar världshaven för att återförenas med de män som de gift sig med under kriget. De reser mot en osäker framtid.
I Sydney, Australien, går fyra kvinnor tillsammans med 650 andra brudar ombord på Victoria. Detta fartyg fraktar inte bara vapen och flygplan. Här finns tusentals marinofficerare och besättningsmän. På fartyget lyder hederskoder som ära och plikt. Män och kvinnor hålls avskilda från varandra på olika däck. Dessa strikta umgängesregler gäller för samtliga ombord från kapten och befäl ner till minste pannrumseldare.
Frances Mackenzie, en gåtfull sjuksköterska, bär på en hemlighet. Mitt ute på havet tusentals mil hemifrån hinner hennes mörka förflutna ikapp henne. Frances upptäcker att denna strapatsrika och omtumlande resa kommer att ha större betydelse än hon någonsin kunnat ana.
Jojo Moyes har inspirerats av en verklig händelse. Brudskeppet är en väl underbyggd berättelse fylld av romantik, dramatik, svek och förvecklingar. Det handlar om krig och kärlek, äktenskap och familj, i en tid då konflikten mellan kärlek och plikt kunde innebära mer än ett brustet hjärta. Brudskeppet bjuder på allt en klassisk underhållningsroman ska innehålla ­en roman i Rosamunde Pilchers och Maeve Binchys anda.

Mitt betyg:
En bra bok som saknar något, något som jag inte kan sätta fingret på men den griper inte tag i mig på det sätt som Jojos böcker brukar, det tar för lång tid att "bli ett med" huvudpersonerna så tyvärr blir det som med många andra böcker som det tar tid att komma in i så att första halvan får en tvåa i betyg och slutet en fyra tråkigt när det blir så men men.

 Författarens hemsida

Inga kommentarer :