fredag, november 14, 2014

Augustiresan - Anna Fredriksson

Bild och "baksidetext" från boktipset.se

 Augustiresan handlar om vänskapens prövningar och är en ny roman av Anna Fredriksson, författaren till Sommarhuset och Lyckostigen.

Jenny är fyrtio år men livet har inte riktigt blivit som hon tänkt sig. Hon får reda på att hennes make har varit otrogen och hennes tillvaro rasar samman när skilsmässan är ett faktum. Av sina tre ungdomskompisar blir hon övertalad att åka med på en cykelsemester genom det sensommaridylliska Österlen, kanske kan det hjälpa henne att hitta tillbaka till sig själv igen. Eftersom Jenny på grund av sitt krävande chefsjobb inte har hunnit umgås med sina kompisar under det senaste året är hon tacksam för förslaget.

Vänskapen sätts däremot på hårda prov under åkturens fem dagar. Jenny får reda på att en utav väninnorna har vetat om makens otrohet utan att berätta, vilket lägger sordin på den glada stämningen. I gruppen börjar olika läger att bildas och kompisarna förvånas alltmer över hur Jenny har förändrats under det senaste året. De inser att något allvarligt måste ha hänt - bortsett från svårigheterna i äktenskapet.

I romanen beskrivs vänskapens förändrade villkor - att vänskap mitt i livet är annorlunda än under tonåren. På ett varmt och omskakande vis skildras kärlek, tillit och vikten av att våga blotta sitt jag för dem man älskar.

Mitt betyg:
 En bok som tar upp det viktiga ämnet om vuxenmobbing, att mobbas på jobbet och inte ha någon att berätta för eller våga berätta för. Vad är att lyckas i karriären och vad måste man offra för att bli chef på företaget man jobbat på länge? Att inte orka umgås med familj och vänner utan bara oroa sig för jobbet, mycket läsvärd bok.

Författarens websida

Inga kommentarer :