måndag, november 17, 2014

Solsvärta - Marianne Cederwall

Bild och baksidetext från Boktipset.se

Femte och avslutande delen i den älskade serien om Mirjam och Hervor!

Mirjam har lämnat sommartillvaron på Gotland och följt med sin älskade Calle till Västerås där han ska arbeta med ett projekt till stöd för den hotade pilgrimsfalken. Tre halvvuxna falkungar ska placeras ut i ett gammalt vattentorn med hopp om att de ska etablera sig i trakten. Men i Västerås finns också flera duvslag, vars ägare oroas av pilgrimsfalkarnas närvaro.

Hervor, som i en syn har sett sin försvunna barndomsvän Satu och en brevduva, ger sig ut på en resa i Europa på jakt efter fler ledtrådar. Men duvor och falkar är en dålig kombination, och när Hervor hittar en vinge från en koltrast, en solsvärta, blir hon fylld av onda aningar Mitt betyg:
 ÅH vad jag kommer sakna Mirjam och Hervor nu när sista boken om dom är fördig lyssnad. Just denna gång var det lite för lite Mirjam och Hervor tillsammans det är som bäst när dom är tillsammans men jag har nog sagt det förr som ljudbok är den underbar. Uppläsningen som delas av Susanne och Gun beroende på om det är Hervor eller Mirjam det handlar om är genial, deras dialekter lyfter hela läsupplevelsen.

Författarens websida

Inga kommentarer :