tisdag, maj 19, 2009

Nya matvanor

Jag har bestämt mig att göra ett seriöst försök med vikten, har hittills bytt ut lunchen mot Nutrilett eller liknande bars, shakes, soppor mm. Vill inte byta helt nu när dottern kommer vara hemma och ha sommarlov. Någonstans inom mig finns rädslan att hon ska reagera och få konstiga idéer, man har ju läst om barn och bantning så lunch nu det kan jag försvara och vi äter middag tillsammans funderar på vad jag kan göra med frukosten men det får jobbas på. Skulle kunna ta en shake där med men först ska jag komma över hungerkänslorna som lunch bortfallet innebär. Hungriga eftermiddagar med kurrande mage har jag och jag som innan haft så dåliga lunch vanor och hoppat över lunch för att jag inte orkat laga till något. Med nutrilettshakar kan jag inte påstå något sånt. Gillar Naturdiets jordgubbshake som är färdig men har i första hand pulver hemma och några få (dyra) färdiga shakes.

Någon som ätit sopporna från nutrilett kycklingsoppa låter som det skulle kunna vara ett gott alternativ till shakes.

Återkommer senare med hur det går hittills är jag inne på dag tre och hungrig hela eftermiddagarna undrar varför när jag tidigare kunnat gå utan lunch men inte varit så hungrig. Ja ja snart är det middagsdags. Och nej för er som tror jag äter mer till middag jag gör inte större middagsportioner, jag är inte helt knäpp i huvudet.

Jag kommer inte skriva in min vikt här vet inte ens om jag kommer berätta om resultat vi tar det när det kommer iså fall. Vill inte skylta med vikten det är ju faktiskt något jag inte är nöjd med när det gäller mig själv men jag är långt över min idealvikt så mycket kan jag säga.

Inga kommentarer :