tisdag, december 18, 2012

Kvinnan i rummet - Jussi Adler-Olsen

Bild och baksidetext kommer från Boktipset.se
En vacker vinterdag 2002 försvinner den unga och lovande politikern Merete Lynggaard spårlöst. Medierna kastar sig över fallet och börjar spekulera vilt om allt ifrån självmord och mord till kidnappning och frivilligt försvinnande. Polisen inleder snart en stor utredning men den blir resultatlös. Merete är som uppslukad av jorden.

Samtidigt är kriminalinspektör Carl Mrck tillbaka på jobbet efter en traumatisk händelse där han och två kollegor blivit nedskjutna. Ena kollegan dog och den andre är förlamad. Carl är fysiskt oskadd men plågas av djupa skuldkänslor gentemot sina kollegor.

När Carl Mrck så småningom får ansvaret för utredningen av Merete Lynggaards försvinnande börjar det hända saker. Snart är Mrck och hans assistent Hafez el-Assad en hänsynslös förbrytare på spåren. Frågan är om de hittar galningen innan det är för sent?"En strålande porträtt av en stark kvinna som befinner sig i en minst sagt extrem situation. Jussi Adler-Olsens första bok om Avdelning Q är precis så bra som jag hoppades."
- Kristianstadsbladet"En bubblande energisk och spännande deckare om en osedvanligt rolig polis."
- Dagens Nyheter"Jussi Adler-Olsens böcker om polisen Carl Mrck är en liten sensation enligt mig. Sammantaget är det nog det mest spännande jag läst på länge. Adler-Olsen kommer att bli en skräll, även utanför de skandinaviska länderna, och kommer därför också bidra till att öka intresset ännu mer för deckarförfattare från våra nordliga länder."
- Västerbottens Folkblad"Denna roman bjuder på en välberättad och intrikat historia, ett lovande persongalleri och en snustorr humor. Den både lovar och håller."
- Jönköpings-Posten
"Avdelning Q är definitivt en trevlig bekantskap, och håller de två följande delarna av serien samma klass som "Kvinnan i rummet" har vi en storartad läsupplevelse att se fram emot."
- Sydsvenskan

Mitt betyg:
Härligt att hitta en ny deckarförfattare som skriver böcker jag gillar var en trevlig överraskning, jag har lite känt att jag läst deckare på slentrian och utan att riktigt berörts av boken på sista tiden men denna berörde och jag ville läsa mer hela tiden. Jag kommer helt klart läsa fler böcker om avdelning Q.

Inga kommentarer :