söndag, augusti 04, 2013

Det är 1988 och har precis börjat snöa - Sigge Eklund

Bild och baksidetext från Boktipset.se

När Sigge Eklund hittar band som spelades in under hans uppväxt kastades han bakåt i tiden. Hans liv hade gått i baklås, men en dag hittade han en kartong med kassettband som familjen spelade in när han var liten och nu öppnades en dörr. När han lyssnade till banden återuppstod hans barndom och han tog plats i sitt tidigare liv igen. Här fanns den närhet han så förtvivlat saknar. Men här fanns också obesvarade frågor och oläkta sår, minnena kom tillbaka och allt måste omvärderas - inte minst den komplicerade relationen till fadern.

Det är 1988 och har precis börjat snöa är en bok om att växa upp i skuggan av en offentlig person, och om hur man präglas av det hela livet, även som vuxen. Men det är också en bok om ett allmänmänskligt tema: vikten av att våga möta sitt förflutna - och hitta kraften att frigöra sig från det. Det är 1988 och har precis börjat snöa Sigge Eklunds tredje roman sedan den uppmärksammade debuten med Synantrop 1999.

Mitt betyg:
 En annorlunda och intressant bok om hur det är att minnas tillbaka på det liv man haft och att se inte bara de bra/dåliga bitarna utan minnas livet där emellan.

Inga kommentarer :