tisdag, augusti 06, 2013

Finns det liv på mars? - Inger Edelfeldt

Bild och baksidetext från Boktipset.se

Joni är en musicerande och lätt kaotisk ensamstående mor till femåriga Mårran. Nyligen övergiven av dennas senaste tilltänkta plastpappa, och med garderoben full av en egen cd hon tagit lån för att spela in, bestämmer hon sig inför sin 45-årsdag för att "bli vuxen". Bort med alla vilda drömmar och in med ordning och reda, realistiska förväntningar och en man av ny sort, försedd med lämpliga handböcker. Men varför dyker gastar ur det förflutna upp i hennes drömmar - inte bara den galghumoristiska Magdalena, som tog livet av sig för sjutton år sedan, utan också hennes forna musikgudar, främst bland dem David Bowie "Finns det liv på Mars" är en humoristisk roman på mörk botten; en kärleksförklaring till rockmusik och till människor som inte lyckas stuva in sitt liv i lämpliga förvaringsmöbler.

Inger Edelfeldt, född 1956, har sedan debuten 1977 skrivit en lång rad romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lyrik. Hon har vunnit en stor publik och flera litterära priser med böcker som Den täta elden, Kamalas bok, Rit, Den förunderliga kameleonten och Det hemliga namnet.

Mitt betyg:
 En okej historia om ensamstående mamma som vill bli vuxen men har drömmar om en musikkarriär som inte uppfyllts, drömmer om att finna den rätta och är rädd för vardagen så känns det för mig när jag läser boken.

Inga kommentarer :