måndag, juni 09, 2014

En liten värld - Åsa Hellberg

Bild och baksidetext från boktipset.se
Häng med på en resa fylld av kärlek, sex, vänskap och skratt. En liten värld av Åsa Hellberg är en varm och underhållande feelgood-roman med mogna kvinnor i huvudrollerna.

Har man ingen reskamrat får man väl följa efter någon som är på väg till Arlanda, tänker Elsa, 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farsta. I smyg förföljer hon slumpvis utvalda personer och hon hinner komma till både Västerås och London innan den riktigt stora resan står för dörren.

Isabella, före detta filmstjärna, blir fortfarande igenkänd för sitt vackra ansikte. Vid 50 står hon i ett vägskäl och funderar på vad hon ska göra av sitt liv. Ska hon sälja sitt framgångsrika företag, ska hon flytta utomlands, ska hon någonsin våga öppna sitt hjärta för en man igen?

Carina, Isabellas färgsprakande väninna, bor i England och blev nyligen lämnad av sin man för en yngre talang. När allt vänds upp och ner drar hon med sig Isabella in i ett nytt projekt: de ska bo och arbeta tillsammans på den engelska landsbygden.

Slumpen, eller om det kanske är ödet, för samman Elsa med Carina och Isabella och de tre kvinnorna får stor inverkan på varandra. Alla försöker de hitta nya vägar i tillvaron, men det är betydligt svårare att förändra sig själv och sitt liv än de trodde.

Uppläsare:  Kerstin Andersson

Mitt betyg:
 Det här är en riktig feelgood roman som man inte vill sluta läsa, det är underbart att följa alla intriger och inse att det mesta hänger ihop på ett eller annat sätt och att världen är bra mycket mindre än man tror. Åsa lyckas som alltid med både karaktärsporträtt och miljöskildringar som gör att man känner att där med just dessa människor vill man själv vara.

Åsa bloggar

1 kommentar :

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack för ditt fina betyg.
Önskar dig en riktgt skön boksommar!
Varma hälsningar,
Åsa Hellberg