fredag, juni 13, 2014

Sophies historia - Jojo Moyes

Bild och baksidetext från boktipset.se
 Frankrike, 1916. Sophie Lefevre driver tillsammans med sin syster familjens hotell i hemstaden medan deras män slåss vid fronten. När den nye tyske kommendanten får syn på Sophies porträtt målat av hennes make Edouard föds en farlig besatthet som kommer att tvinga Sophie till ett ödesdigert beslut.

London, 2006. Sophies porträtt hänger hemma hos Liv Halston en gåva från hennes make innan hans plötsliga död. Ett slumpartat möte avslöjar målningens verkliga värde och dess turbulenta historia, och hotar att återigen vända upp och ner på Livs tillvaro.

Sophies historia är berättelsen om två unga kvinnor, åtskilda av ett sekel, som förenas i sin beslutsamhet att slåss för det de älskar mest oberoende av vad det kostar...
Jojo Moyes har gjort succé över hela världen med Livet efter dig (Me before you), som enbart i Sverige har sålts i över 80 000 ex. Med Sophies historia visar Moyes än en gång vilken makalös berättare hon är.


Mitt betyg:
En mycket bra och spännande bok även om den inte lever upp till Livet efter dig klass men inte långt ifrån. Det är en bok som blandar nu och dåtid men på ett lätt sätt att följa med i handlingen, det är spännande att försöka lista ut hur Sophies öde slutade och hur det ska gå för Liv och hennes problem.

Jojos hemsida

Inga kommentarer :