torsdag, augusti 02, 2012

Fladdermusmannen - Jo Nesbø

Bild och baksidetext kommer från Boktipset.se
När den norske polismannen Harry Hole skickas till Sydney på andra sidan jordklotet hamnar han i en verklighet långt ifrån turistbroschyrernas glättade värld. Tillsammans med en kollega på platsen söker han den som tagit livet av en kvinnlig, norsk B-kändis. För Harry Hole blir uppdraget också ett möte med det moderna Australien, de urgamla myterna och ¿ kärleken.
   I en oförskräckt humoristisk ton skildrar Jo Nesbø människor som på ett eller annat sätt kommer fram till insikten att livet är värt att tas på allvar.
   Jo Nesbø är utbildad civilekonom och arbetar som mäklare. I Norge är han dock mest känd som sångare i ett mycket framgångsrikt rockband. Fladdermusmannen, som bland annat fått priset för bästa nordiska kriminalroman, är hans debutbok.

Mitt betyg:
 Helt ok deckare jag kommer fortsätta läsa Nesbøs böcker för dom är skrivna på ett lättsamt och lite annorlunda sätt än andra deckare jag gillar dom små "sagorna" som  finns med då och då som är myter från aboriginerna de ger lite mer historia till berättelsen.


Inga kommentarer :