onsdag, augusti 29, 2012

Som rosor i december - Kristin Hannah


Bild och baksidetext från Boktipset.se

"För alla er som längtar efter en riktig känsloladdad roman om kärlek, otrohet, romantik och smärta.'' Aftonbladet ''...här visar Hannah vad som krävs av en författare för att åstadkomma det stora lyftet... uttrycket 'page-turner' är på sin plats.'' Publishers Weekly ''Det var länge sedan jag satt uppe halva natten för att läsa en bok i ett svep, men jag gjorde det med den här.'' The Bookseller Annie Coldwater närmar sig de fyrtio och har under hela sitt äktenskap levt för man och barn. På hemväg från Los Angeles flygplats, där hon just vinkat av sin dotter som ska studera utomlands, meddelar hennes man, den framgångsrike advokaten Blake, att han vill skiljas ? han älskar en annan kvinna.
   Chocken gör henne stum. Hur har hon kunnat vara så blind? Hon beslutar sig för att resa till sin barndomsstad längst uppe i nordvästra USA med förhoppningen att finna sig själv, den kvinna hon en gång var. Här möter hon åter sin första stora kärlek, Nick Delacroix, som nyligen blivit änkling och har svårt att hantera sorgen, liksom hans tystlåtna, sexåriga dotter Izzy. Tillsammans börjar de tre sakta återvända till livet, men just som Annie har fått en andra chans att bli lycklig ställs hon inför ett val ingen kvinna skulle behöva göra.

Mitt betyg:
 Bara något kapitell in i boken är jag fast och sträckläser mer eller mindre boken trots att huvudet värker av migrän vilket gör att jag bara kan läsa med ett öga öppet, sjukt att göra så jag vet men när boken griper tag i en så det inte går att sluta läsa gör man allt man kan för att få läsa lite till...

Inga kommentarer :