torsdag, augusti 02, 2012

Livets aviga och räta - Kate Jacobs

Bild och baksidetext från Boktipset.se

En varm och sympatisk roman om kvinnlig vänskap och livet."Alla som kommer hit måste sticka. Men alla behöver inte använda garn ..."

Varje fredag träffas kvinnorna i garnaffären Walker & Daughter. En vana, en trygghet och ett andningshål. De är alla olika - här finns Anita som mist sin man, Peri som lämnat juridikstudierna för att designa väskor, förlagsredaktören KC som letar nytt jobb, Lucy som pliktskyldigt stickar en herrtröja utan att veta vem hon ska ge den till ... Och så Georgia, ensamstående mamma till tonårsdottern Dakota och den drivande kvinnan bakom garnaffären i de flotta kvarteren på Manhattan. Kate Jacobs skriver humoristiskt och bär på en brinnande passion för stickning! Varje kapitel har en rubrik som för tankarna till stickor, garn och nystan. Som läsare får du en längtan att själv börja sticka!
Kate Jacobs är journalist. Detta är hennes debutroman. Hon har nyligen flyttat till södra Kalifornien där hon bor med make och hunden Baxter. På hemsidan www.katejacobsbooks.com finns mer information samt en länk till www.walkeranddaughter.com, butiken där fredagsträffarna äger rum. "Pretty woman" Julia Roberts har tänt på sticktrenden och försäkrat sig om filmrättigheterna.

Mitt betyg:
En feelgood bok som får mig att längta efter att kunna sticka, ha stickmöten och umgås med vänner på samma sätt som i boken. Rekommenderar er alla att läsa boken en regnig dag för att få en mysig dag.

Inga kommentarer :