tisdag, april 02, 2013

Drömbokhandeln - Laurence CosséDen före detta vagabonden Ivan och den italienska arvtagerskan Francesca öppnar en minst sagt ovanlig bokhandel, där deras litterära drömmar kan få fritt spelrum. De gör uppror mot bästsäljarhysterin genom att bara erbjuda bra romaner: ett stort antal litterära mästerverk har valts ut av en topphemlig kommitt bestående av likasinnade litteraturkännare. Till Ivans och Francescas förvåning visar sig drömbokhandeln bli en succ. Men då börjar också problemen. De utsätts för anonyma hot och giftiga kommentarer om bokhandeln på internet, men när tre av de åtta medlemmarna i den hemliga urvalskommittn blir attackerade, bestämmer de sig för att kontakta polisen. En efter en faller de olycksbådande pusselbitarna på plats och det blir alltmer tydligt att Ivans och Francescas drömmar kommer att bemötas med småaktighet, avundsjuka och våld.
Laurence Coss är fransyska, född 1950. Innan hon började skriva på heltid arbetade hon som journalist, litteratur kritiker och radioproducent. Hon har skrivit ett tiotal romaner, en novellsamling och en teaterpjäs.


Mitt betyg:
Jag föll för omslaget och titeln och hade nog aningen för höga förhoppningar på boken, den var helt okej men ingen höjdarbok men jag älskar fortfarande bokens utseende. Jag kan irritera mig på vissa av hoten och attackerna som förekommer i boken och trots att jag vet att det förekommer även irl så tycker jag det är så onödigt att genom hot och attentat förstöra för någon annan. Karaktärerna i boken är lite luddiga inga som fastnar och berör mig något direkt.

Inga kommentarer :