måndag, april 22, 2013

Svartvintern - Marianne Cederwall

Bild och baksidetext från Boktipset.se
Svartvintern är en fristående fortsättning på Marianne Cedervalls spännande och uppmärksammade debutroman Svinhugg.

Byborna i Kuivalihavaara har förberett sig på en vinter i lugn och ro, som vanligt. Älgjakten är över, lingon och andra bär är plockade och nu kan man i lugn och ro gå i ide, det vill säga ägna sig åt studiecirklar, postkodlotteriet och snöskottning.

Men när ett homosexuellt par flyttar in i byn, och dessutom planerar att öppa upp ett spa, blir det allt annat än lugnt. Att komma till byn och inte vara som alla andra är inte nådigt. Mirjam och Hervor får rycka till undsättning på sitt vis. Mirjam som hela tiden försöker hålla emot, når en point of no return när till och med Hervor blir utsatt för hot. Nu måste hon ge efter. Det finns ingen återvändo.

Marianne Cedervall blandar ond bråd död och magiskt tänkande med värme och humor på sitt alldeles egna sätt. Resultatet blir en riktig sträckläsare full av händelser som lockar till skratt.

Mitt betyg:
 Precis som första boken tycker jag berättelsen är spännande och bra berättad jag tycker det är så mysigt att krypa upp i soffhörnan och lyssna på dessa ljudböcker.

Uppläsare: Susanne Alfvengen, Gun Olofsson

Inga kommentarer :