lördag, februari 15, 2014

De skandalösa - Simona Ahrnstedt

Bild och baksidetext från boktipset.se

Året är 1685, barockens och stormaktens tid. Platsen är Wadenstierna, Sveriges mest praktfulla slott. Den syndigt attraktive greve Gabriel Gripklo har återvänt till hemlandet efter många år till havs. Med sig har han det svartaste av rykten. Det sägs att han inte har några skrupler vare sig det gäller sex, kvinnor eller andra nöjen. Nu letar han efter en hustru.

Fröken Magdalena Swärd är den eviga ungmön. Bildad men utblottad. Bedragen, skandaliserad och på ruinens brant tvingas hon att acceptera en anställning som sällskapsdam åt en ung friherrinna som planerar att snärja greven.

Med sin vassa tunga och strikta klädsel står Magdalena för allt som Gabriel ogillar hos kvinnor. Den dekadente greven representerar i sin tur allt det hon föraktar hos män. Men en avslöjad hemlighet, ett nattligt möte och ett galet vad leder till en passionerad och allt mer skandalös romans.

"Simona Ahrnstedts historiska kärleksromaner är en frisk fläkt. En kittlande djupdykning i det förflutna, på både dåtida och nutida villkor."
Dick Harrison

Simona Ahrnstedt (f. 1967) är leg.psykolog. Hon är Sveriges främsta författare i genren romance en av de största litterära genrerna i världen. Hennes tidigare romaner Överenskommelser och Betvingade har rönt stora framgångar och har även översatts till flera språk.

Mitt betyg:
 En helt okej bok jag tycker om "kostymdrama" genren även om jag blir arg på kvinnor som ser sig som "sämre" än rika och män men det beror ju på att jag är uppvuxen med att alla är lika värda och att det skulle vara något fel att vara ensamstående kvinna eller fattig. Men Magdalena vågar samtidigt rucka på reglerna och trotsa adeln det gillas :)

Simonas hemsida

Inga kommentarer :