måndag, februari 03, 2014

Hjälp, vem är jag? - Caroline af Ugglas och UKON

Bild och baksidetext från boktipset.se
Sångerskan och tusenkonstnären Caroline af Ugglas gör säregen litterär debut med Hjälp, vem är jag? ? en bok skriven tillsammans med psykologen och poeten Ulf Karl Olov Nilsson.

Boken är en dokumentär och ordagrann skildring av de psykoterapisessioner de bedrivit under mer än ett och ett halvt år. Caroline af Ugglas är under samtalen obarmhärtigt öppen och beskriver naket sina depressioner, sin ångest, sin rädsla för att bli galen men berättar också utförligt om sin familjehistoria, barndom, vilda ungdomsår och kärleken till sin familj. Och om mycket, mycket mer.

I Hjälp, vem är jag? får vi följa med i Caroline och UKON:s lika insiktsfulla som tidvis dråpliga samtal. I denna unikt iscensatta självbiografi får vi vartefter se en livshistoria växa fram. Boken är en djupt personlig berättelse och bekännelse från en person mitt i ett liv fullt av körsång, hästar, knasiga upptåg, lidande och lidelse

Mitt betyg:
 En helt okej bok, det är spännande att följa med på Carolines terapisessioner och iom att jag har panikångest finns det delar som jag känner igen när dom pratar om känslor som jag också känt och upplevt.

Carolines hemsida

Inga kommentarer :