lördag, februari 15, 2014

Simon & Sophie - Emma Granholm

Bild och baksidetext från boktipset.se
 Simon och Sophie är två till ytan väldigt olika femtonåringar. Sophie är skolans snyggaste och coolaste tjej, alltid omgiven av beundrande kompisar, medan Simon tillhör klassens mindre populära som ständigt trackas av Sophie och hennes gäng.
Under påsklovet är alla Sophies vänner bortresta och i brist på annat knackar hon på hos Simon som bor granne. Han blir inte glad över besöket ? han hade faktiskt velat slippa henne nu när de är lediga. Men snart upptäcker Simon att Sophie är annorlunda än i plugget, och Sophie märker att hon kan snacka med Simon på ett annat sätt än med sina vanliga kompisar. En kväll berättar hon något för Simon som hon inte har vågat säga till någon annan tidigare. Det leder till att saker förändras mellan dem. Men hur ska det bli när skolan börjar igen?

Simon & Sophie är en ungdomsroman om kärlek, grupptryck och modet att stå för sina känslor, det är Emma Granholms debutbok

Mitt betyg:
 Det står och väger mellan en trea och en fyra i betyg. Det är en mycket bra ungdomsbok om vänskap, val och kärlek den innehåller också en hel del väntan och mod. Valet mellan sina vänner eller att vara ärlig mot sig själv och våga erkänna att man älskar någon som man tror kompisarna inte skulle acceptera. Helt klart en läsvärd bok som passar ungefär från när man börjar högstadiet +/- något år ;)

Emma Granholms webbsida

Inga kommentarer :