lördag, februari 08, 2014

Mina döttrars systrar - Barbara Voors

Bild och baksidetext från boktipset.se
Efter att ha varit försvunnen i åtta år återfinns Lucy på ett sjukhus i New York. I hopp om att hon ska vakna ur medvetslösheten berättar hennes systrar Annie och Mimmi om sina liv i Stockholm.
Mimmis liv har handlat om olika sätt att fly, Annie har levt sitt liv som fastfrusen i obestämd väntan på något. Det blir berättelser om att våga ta emot kärleken när den dyker upp i annorlunda skepnad, om skrivandets makt och ansvar, om samhällets osynliga förväntningar och skavande roller samt om ett oväntat lyckligt parhusliv.

Mina döttrars systrar är en historia om väntan och längtan, om hur vi hanterar väntan på det vi allra mest önskar under obegränsad tid, och hur vi står ut med att sitta i dödens väntrum. Medan Lucy ligger stum och orörlig frågar hennes systrar sig: Hur länge kan man be någon vänta på en? Är längtan alltid förgäves?

Barbara Voors är född 1967 och bosatt i Stockholm. 1990 debuterade hon med den starka Älskade du och har sedan etablerat sig om en av den unga generationens storsäljande författare.

Mitt betyg:
 Det är en spännande resa man får följa med Annie och Mimmi på genom deras uppväxt och vuxna liv bitvis får man också följa Lucys liv men inte lika ingående. Alla försöker dom leva sina liv trots den del av sin uppväxt som dom förträngt  men undan för undan börjar dom minnas vad dom utsatts för...

 Barbaras hemsida

Inga kommentarer :