onsdag, februari 26, 2014

Mr Alis äktenskapsbyrå - Farahad Zama

Bild och baksidetext från boktipset.se
Humor, värme och romantik är ingredienserna i Farahad Zamas Mr Alis äktenskapsbyrå. Den var huvudbok i Richard & Judys berömda bokklubb i England, och blev en succé bland läsarna. Och Farahad Zamas debutroman värmer, såväl magen som hjärtat.

Mr Ali är nybliven pensionär och bestämmer sig för att starta en äktenskapsförmedling. Hans kloka fru anställer en flicka, Aruna, som assistent. Med klokhet, sunt förnuft och fenomenal förmåga att få människor att öppna sig bygger de upp en framgångsrik förmedling. Aruna är lycklig över att kunna försörja sin familj, som hon fortfarande bor hos, men när hon själv möter kärleken verkar allt stå i vägen för hennes lycka. Och som läsare blir man orolig, men glad igen på slutet!

Arrangerade äktenskap tillhör det sociala livet i Indien och Farahad och hans fru blev för 16 år sedan bortgifta med varandra efter att ha träffats en enda gång. De lever fortfarande lyckliga tillsammans. Farahad Zama föddes 1966 på Indiens Västkust. Han arbetar sedan tio år i London och bor där med sin fru och två söner. I juni 2009 utkommer hans andra roman, Many conditions of love.

Mitt betyg:
 En lättläst bladvändare jag mer eller mindre sträckläste denna bok och tyckte mycket om karaktärerna i den Mr Ali verkar vara en mysig farbror och hans fru verkar härlig. En feelgood roman helt klart.


Inga kommentarer :