måndag, september 17, 2012

Min mors tystnad - Lizzie Doron

Bild och baksidetext kommer från Boktipset.se

»Vem är min far? Var är min far?«
I hela sin barndom på 50- och 60-talen ställde Lizzie Doron de frågorna till sin mor som vägrade att svara. Ingen annan svarade heller i kvarteret i utkanten av Tel Aviv där det bara bodde överlevande från Förintelsen.
Först i vuxen ålder och långsamt, bit för bit, fick Lizzie Doron reda på sanningen om sin far. Det var en lika glädjande som chockerande upptäckt för henne att han bokstavligen hade stått henne mycket närmare än hon någonsin hade kunnat tro.

Lizzie Dorons första bok på svenska, Varför kom du inte före kriget?, handlade om modern. Hennes nya, om fadern, blev en oerhörd succ i hemlandet.

Mitt betyg:
 Svår att betygsätta det tog ett tag för mig att komma in i boken den är lite hoppig mellan nu och dåtid, svenska och jiddisch, fantasi och verklighet... men när jag kommit in i sättet hon skriver på så blev jag fängslad av berättelsen, att det är en sann historia gör boken än mer intressant så en stark trea blev det och jag kommer försöka läsa den första boken om hennes mamma bara jag hittar den på biblioteket :)

Inga kommentarer :